Ziarul electronic al arădenilor

Ediția a X-a a Galei de Operă Open Air

gala de opera 2016 webArii celebre din opere italiene, dar şi o colecţie generoasă de canţonete napolitane constituie subiectele „aprinse” ale noii Gale de operă Open Air, care revine în acest an în Parcul Reconcilierii, în seara de sâmbătă, 3 septembrie 2016, la ora 19.00.

Pentru cea de a X- a sa ediţie, evenimentul îşi dinamizează repertoriul, oferindu-le iubitorilor muzicii de operă, pe lângă o minunata selecţie de arii de secol XIX italian, cele mai fascinante titluri din întreaga istorie a canţonetei, un periplu prin cariera de aproape un secol a acestui gen, de la începuturile sale, marcate de splendidele Te Voglio bene assaje sau Santa Lucia, până la apogeul ei, celebrat de nemuritoarele Torna a Surriento, Core’ngrato, O sole mio….

Partiturile napolitane sunt pregătite în orchestraţiile şi aranjamentele puse la dispoziţia Filarmonicii de Asociaţia Vincenzo Bellini, versiuni supervizate de Giuseppe Carannante.

Rămânem însă fideli genului de operă prin selecţia Bellini -Verdi – Puccini, invitându-vă la o reîntâlnire cu dramaticele arii din Puritanii (Ah, Per sempre io ti perdei) sau Forţa destinului (Pace mio Dio), cu marile favorite din Tosca (Recondita armonia) sau Turandot (Nessun dorma), dar şi cu unul dintre cele mai cochete valsuri din repertoriul liric al lumii, acela al Musettei din Boema.

Orchestra simfonică şi corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaş se alătură în această promiţătoare seară lirică invitaţilor din acest an ai Galei – dirijorul Giuseppe Carannante, sopranele Marialucia Caruso şi Antonietta Siniscalchi, tenorul Francesco Malapena şi baritonul Pier Luigi Dilengite, o distribuţie complet italiană, căreia i se datorează deopotrivă concepţia, dar şi selecţia acestei inspirate şi originale seri de septembrie.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.