Echipa de cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară a ISU Arad, la exerciţiul AXIOPOLIS

Publicat de actualitati-arad in 16 Oct, 2015 | Parerea ta

12166303_918801601534078_1574638555_nÎn perioada 12-15 octombrie a.c, echipa specializată în cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară (C.B.R.N) a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a participat la exerciţiul „AXIOPOLIS 2015”, în judeţul Constanţa.

Organizat și coordonat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în cooperare cu celelalte componente ale Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență (SNMSU) și autoritățile locale, AXIOPOLIS 2015 este exercițiul de verificare a sistemelor de gestionare a situațiilor de urgență generate ca urmare a producerii unui prezumtiv accident nuclear sever la Centrala Nuclear Electrică (CNE) Cernavodă.

Potrivit scenariului au fost simulate și verificate în teren măsurile premergătoare producerii unui accident nuclear sever la nivelul CNE Cernavodă, evacuarea preventivă a persoanelor de pe amplasament și a populației din zona posibil a fi afectată, precum și gestionarea situațiilor speciale generate de producerea unui cutremur urmat de incendii la reactoarele centralei.

În cele două zile de intervenţie subofiţerii arădeni au executat misiuni de cercetare și decontaminare ale populației și a autovehiculelor implicate într-un potențial incident nuclear și evacuarea victimelor din zona de risc.

Exercițiul ‘AXIOPOLIS 2015’ reprezintă una dintre activitățile cuprinse în Planul de activități al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru anul 2015 și implică resurse umane și tehnice din cadrul fiecărei structuri cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, însumând peste 600 de persoane care vor acționa cu circa 80 de mijloace tehnice.

În cadrul aplicației complexe, pentru care sunt mobilizate peste 600 de persoane și 80 de mijloace tehnice, a fost instalat un Punct Operativ Avansat de unde sunt coordonate toate acțiunile de intervenție și o Bază de Operații, unde au fost amplasate corturi, instalații sanitare și de depozitare a echipamentelor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare