Ziarul electronic al arădenilor

„Duo Montanaro“ – o aventură muzicală deosebită la Arad

Miercuri, 14 iunie, orele 18.00 și 20.00, pe scena Teatrului de Marionete Arad, Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház și Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ oferă o delicatesă muzicală arădenilor.

„Duo Montanaro, Miquèu și Baltazar, sunt doi interpreți care în prelucrările şi compoziţiile lor, combină muzica mediteraneană cu cea orientală.

Miquèu Montanaro vine din spațiul cultural occitan din sudul Franței, este o personalitate a muzicii de inspitraţie etno, care nu are limite privind genurile muzicale europene.

Colindă lumea concertând de peste 25 de ani, fiind un instrumentist universal pe mai toate instrumentele muzicale, cu preferinţe de percuţie, fluier, acordeon, dar este un virtuos saxofonist care a renunţat la acest instrument odată cu descoperirea nuanţelor muzicale deosebite izvorâte din folclor.

Duo Montanaro: Miquèu și Baltazar, tată și fiu, cântă împreună încă din copilăria lui Baltazar.

Prin muzică se descoperă pe sine și intră în contact cu lumea înconjurătoare.

Muzica lor este o lume deosebită a fluierelor mediteraneene, a vioarei, a muzicii populare din Provance, a jazzului, a muzicii contemporane, a hip-hop-ului, a improvizațiilor și a muzicii clasice, inspirate și din muzica populară occitană și maghiară, familia Montanaro având legături strânse și cu Ungaria.

Concertele vor avea loc în 14 iunie, la Teatrul de Marionete Arad, de la orele 18.00 și 20.00.
Biletele (10 și 15 lei) se pot achiziționa la locul de desfășurare a evenimentului sau online pe www.biletmaster.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.