Ziarul electronic al arădenilor

DSP Arad: Recomandări privind consumul cărnii de porc

comunicat-presa-11-300x218Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă şi implicit a consumului de carne de porc şi vânat, transmitem următoarele recomandări către populaţie:

Achiziţionarea cărnii şi a produselor de carne doar de la surse autorizate;

Testarea cărnii provenită din gospodăria proprie şi darea în consum a acesteia doar după examenul trichineloscopic negativ;

La apariţia simptomelor caracteristice trichinelozei, adresarea către serviciile medicale (medici de familie, specialişti în boli infecţioase) pentru consult şi diagnostic.

Reamintim că modalitatea de îmbolnăvire se face prin consum de carne de porc în principal, dar şi prin  carne de nutrie, de cal sau de vânat (mistreţ, urs) care conţin larve vii sau chisturi viabile.

Manifestările bolii variază de la forme asimptomatice până la forme severe care pot cauza decesul prin complicaţiile pe care le produc.

Incubaţia bolii este în medie 10-14 zile, iar semnele clinice sugestive pentru diagnostic sunt: febra, edemele feţei şi ale pleoapelor  însoţite de conjunctivită, dureri musculare, senzaţie de oboseală, tulburări digestive  tranzitorii (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături) apărute la 1-2 zile după consumul de carne infestată.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DSP Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *