Drumul ilegal spre Spaţiul Schengen, întrerupt de poliţiştii de frontieră

Publicat de actualitati-arad in 07 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPoliţiştii de frontieră au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci bărbaţi, trei cetăţeni turci, un afgan şi unul din Guineea, care intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

* În data de 06.09.2015, ora 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un tren I.C. care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, trei persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărţi de identitate bulgăreşti.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră arădeni au observat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeani turci cu vârste cuprinse între 24 şi 51 de ani. Ei au declarat că documentele prezentate la control  le-au cumpărat de la o persoana a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 750 euro şi că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania şi nu deţineau documente legale.

* Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici –feroviar, câteva ore mai târziu, la 05.45, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un tren I.C care circula pe relaţia Bucureşti-Viena, o persoană de sex masculin care la controlul de frontieră nu a putut prezenta niciun document de călătorie, motiv pentru care a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean afgan, în vârstă de 24 ani, care a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera şi să ajungă în Germania.

* În data de 06.09.2015 ora 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia România – Spania, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Guineea.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe document nu sunt aplicate vizele legale pentru zona Schengen, motiv pentru care aceasta a  fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

La cercetări, s-a stabilit că tânărul, în vârstă de 32 ani, este din Guineea şi a declarat că intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare