Drumul Elek – Grăniceri a fost finalizat

Publicat de actualitati-arad in 17 Jul, 2014 | Parerea ta

drumDrumul dintre Grăniceri și Elek (Ungaria), realizat cu fonduri tranfrontaliere, a fost deschis oficial joi, urmând ca în zilele de 2 şi 3 august, la Zilele comunei Găniceri, să fie deschis un punct de trecere a frontierei temporar.

Lucrările la acest drum au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, în cadrul unui parteneriat cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria. Prin acest proiect, Consiliul Judeţean Arad a reabilitat tronsonul de drum DJ 709J Sânmartin – Grăniceri, valoarea lucrărilor fiind de peste 12,9 milioane lei, TVA inclus.

„O nouă investiţie în infrastructura judeţului, realizată din bani europeni, a fost inaugurată astăzi. Este vorba despre drumul ce face legătura între localităţile Elek şi Grăniceri, drum în lungime de 12 km, care face parte dintr-o componentă transfrontalieră care presupune deschiderea unui nou punct de frontieră, la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. Locuitorii comunei vor scurta distanţa spre Arad cu aproximativ 23 de km. Mă bucur că am reuşit să aducem resursa necesară ca acest drum să fie modernizat. Am reuşit împreună să realizăm un proiect important pentru această zonă şi am accesat tot ce s-a putut accesa din fondurile transfrontaliere, fiind pregătiţi şi pentru perioada 2014-2020”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Județean Arad.

Pentru asigurarea siguranței circulației rutiere, pe lângă modernizarea structurii existente cu imbrăcaminte bituminoasă, au fost montate borne kilometrice și hectometrice; au fost înlocuite semnalizările rutiere verticale (stâlpi și panouri cu indicatoare de circulație) pe întreg traseul drumului judetean.

Conform conducerii CJ Arad, beneficiarii acestui proiect sunt în special locuitorii din localităţile de Sânmartin, Grăniceri, dar şi agenţii economici din zonă şi participanţii la traficul de tranzit între România şi Ungaria.

Conexiunea rutieră este în atenţia autorităţilor locale în perspectiva deschiderii punctului de frontieră între cele două localităţi.

„În data de 2 şi 3 august, la Zilele comunei Găniceri, vor fi deschise şi graniţele, locuitorii din zonă având posibilitatea de a circula în condiţii decente, pe un drum nou”, a anunțat Petru Claudiu Bătrânuţ, primarul comunei Grăniceri.

Primarul localităţii Elek, prezent la eveniment, a declarat că este mulţumit de colaborarea bună cu partea română.

„Există un drum «în oglindă», care s-a realizat la Elek, drum care este foarte important, deoarece, astfel, oraşul Arad a devenit mult mai aproape de noi. Am dori ca România să intre în spaţiul Schengen, astfel încât la deschiderea graniţelor să circulăm fără probleme”, a spus Pluhár László, primarul localităţii Elek.

drum

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare