Ziarul electronic al arădenilor

Drăgan a făcut o înţelegere cu procurorii să-l denunţe pe Ioțcu

dragan-iotcu1-300x224Administratorul judeţului Arad, Cristian Drăgan, făcuse înţelegere cu procurorii încă de la începutul lunii iunie pentru a-l denunţa pe şeful Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), prins în flagrant primind mită pentru un contract de achiziţie de aparatură medicală.

În motivarea deciziei judecătorilor Tribunalului Timiş de arestare preventivă a şefului Consiliului Judeţean Arad, obţinută de Mediafax, se arată că denunţătorul este Cristian Drăgan, administratorul judeţului, cel care a intermediat mita pentru Nicolae Ioţcu şi care, încă din 8 iunie, a făcut o înţelegere cu procurorii anticorupţie.

În motivare se arată că, prin ordonanţa procurorului din data de 8 iunie 2015, lui Cristian Drăgan i s-a autorizat “să desfăşoare mai multe activităţi în calitate de colaborator al organului judiciar”.

Apărătorii lui Ioţcu au arătat, însă, în faţa instanţei, în momentul dezbaterii cererii de arestare preventivă formulate de DNA, că lui Drăgan nu i se putea atribui calitatea de colaborator al procurorilor pentru că era deja denunţător.

“Văzând dispoziţiile legale cuprinse în art. 150 C.p.p. raportat la exigenţele impuse de Curtea europeană a drepturilor omului în ceea ce priveşte colaboratorii organelor judiciare în contextul dreptului la un proces echitabil, apărătorul solicită a se observa faptul că numitului D.C.I. (Drăgan Cristian Ioan – n.r.) nu-i putea fi atribuită o astfel de calitate întrucât acesta avea deja calitatea de denunţător şi, prin urmare, în mod evident era o persoană interesată în prezentul dosar”, scrie în motivare.

Pe de altă parte, motivarea arestării preventive mai arată că Ioţcu “a pus în pericol” sănătatea publică prin contractul de achiziţie a aparatelor medicale.

“Procurorul apreciază că există probe şi indicii temeinice că, prin activitatea sa, inculpatul I.P.N. (Ioţcu Petru Nicolae – n.r.) a pus în pericol chiar sănătatea publică a judeţului Arad, având în vedere aparatura cu care a fost dotat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”, se arată în motivare.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Adrian Wiener, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, referitor la această acuzaţie a procurorilor, că aparatura medicală achiziţionată este nouă, certificată şi nu poate pune în pericol siguranţa pacienţilor.

sursa: Mediafax

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Ioțcu rămâne în arest

Falcă: „Regret ce a făcut domnul Ioţcu“

Cristian Drăgan: “Nu vreau să fac declaraţii”

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.