Dovlecei cu legume la cuptor

Publicat de actualitati-arad in 14 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

2 dovlecei

o ceapă albă

4 buc. ciuperci champignon

o vânătă (cca. 500 gr.)

un dovlecel mai mic

jumătate gogoşar roşu

50 ml. apă

3 roşii potrivite

4-5 linguri ulei

sare, piper

100 gr. caşcaval

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă, se taie în două pe lungime şi se curăţă mijlocul de seminţe cu ajutorul unei linguri. Într-o oală încăpătoare se pune apă cu sare să fiarbă şi se opăresc dovleceii preţ de cca. 5 minute, cât să intre cu uşurinţă furculiţa în ei. Se scot şi se lasă să se scurgă.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Ciupercile se spală şi se taie feliuţe. Se pun peste ceapă şi se lasă la călit adăugând un praf de sare.
Între timp dovlecelul mic se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Vânăta se curăţă de coajă apoi se taie cubuleţe mici. Gogoşarul se taie cuburi. Toate se pun în cratiţă peste ceapă şi ciuperci, se toarnă apa, se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când.

Roşiile se spală, se opăresc câteva secunde şi se decojesc. Se taie cubuleţe mici şi se pun în cratiţă. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Se mai lasă 5 minute să fiarbă apoi se ia de pe foc.

Într-o tavă unsă cu ulei se aşează jumătăţile de dovleac, apoi se umplu cu compoziţia de legume. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru cca. 15 minute. Se îndepărtează folia, se rade caşcavalul deasupra şi se mai dă câteva minute la cuptor, apoi se serveşte cu smântână.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare