Două treimi dintre companiile româneşti riscă intrarea în insolvenţă

Publicat de actualitati-arad in 08 Aug, 2013 | Parerea ta

imagesDouă treimi dintre companiile româneşti riscă intrarea în insolvenţă, potrivit studiului realizat de compania de evaluare a riscului Coface România şi dat publicităţii joi. 

„Analizând firmele verificate de Coface în perioada 2012 şi 2013, observăm scăderea calificativului de risc de la 4,84 în 2012, la 4,42 în 2013, evoluţie ce indică o tendinţă de creştere a riscului de insolvenţă pentru firmele analizate şi scăderea, în medie cu 14% a limitei de credit comercial recomandată pentru firmele analizate”, a declarat, joi, Iancu Guda, manager la Coface România.

Aceste tendinţe au fost observate cu precădere în rândul companiilor cu cifra de afaceri de peste un milion de euro.

Numărul firmelor ce au cunoscut o scădere a calificativului de risc Coface este cu 67% mai mare decât cel al firmelor care au beneficiat de o îmbunătăţire a acestuia.

Reprezentanţii Coface sunt de părere că scăderea numerică a insolvenţelor noi, deschise pe parcursul anului 2013, este relevantă doar statistic. Principalul motiv de îngrijorare este intrarea în insolvenţă a unui număr record de companii medii şi mari, care pot propaga un efect negativ în economie mult mai rapid.

Analiza a fost făcută pe 20.943 de companii cu o cifră de afaceri totală de 109 miliarde euro, ceea ce reprezintă aproximativ 48% din cifra de afaceri a firmelor active din ţatră.

Coface România a făcut analiza pe cele 20.943 de firme cu o cifră de afaceri totală de 109 miliarde euro, ceea ce reprezintă aproximativ 48% din cifra de afaceri a firmelor active din ţară, pe parcursul primului semestru din 2013.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare