UPDATE: Două incendii la Galleria Mall, în două ore

Publicat de actualitati-arad in 19 Dec, 2014 | Parerea ta

GalleriaArad_5Două incendii au izbucnit, vineri, la Galleria Mall din Arad, în interval de două ore.

Primul incendiu s-a declanșat în jurul orei 8.00, nefiind înregistrate pagube materiale semnificative.

Incendiul a izbucnit în holul principal de la primul etaj, unde se instala un tobogan din plastic susţinut de o schelă metalică. Muncitorii sudau suportul metalic, iar din cauza căldurii degajate partea din plastic a toboganului a luat foc.

Pompierii au au intervenit cu două echipaje, incendiul fiind stins in 15 minute, fără ca acesta să se propage.

În jurul orei 10.00, pompierii au fost solicitați să intevină din nou la Galleria Mall. De această dată a fost raportat un incediu la acoperiș.

În clădire se aflau câteva zeci de persoane, care au fost evacuate.

Pompierii cred că acoperişul a luat foc din cauza instalaţiilor electrice, în momentul în care acestea au fost repornite.

UPDATE

Conducerea Galleria Mall a remis un comunicat de presă în care se menționează că incendiul s-a declanșat în incinta centrului comercial, în urma unor lucrări de amenajare realizate de către unul din chiriașii centrului.

Centrul comercial nu era deschis publicului la ora respectivă.

„Incendiul nu s-a propagat la niciunul dintre spațiile comerciale din incinta mall-ului. Persoanele prezente în incinta Galleria Arad au fost evacuate pentru siguranța lor, potrivit unui plan deja existent pentru apariția unor astfel de situații, fără ca intervenția personalului medical să fie necesară. Intervenția pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă și să fie stins rapid, fără a fi afectată structura clădirii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și-a dat acordul pentru redeschiderea imediata a centrului comercial pentru public, aceasta efectuându-se în jurul orei 12.00“, se menționează în comunicatul de presă.

Niciunul dintre spațiile comerciale nu a fost afectat, toate magazinele și spațiile de servicii în care autoritățile își desfășoară activitatea (Birourile de Evidență a populației, Eliberări Pașapoarte, Permise de Conducere și Înmatriculări Auto) fiind deschise, activitatea desfășurându-se normal și în condiții depline de siguranță.

„Nivelul pagubelor este estimat a fi unul redus, acesta urmând a fi stabilit ulterior împreună cu reprezentanții companiei de asigurări cu care Galleria Arad are contract încheiat“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare