Două drumuri judeţene din Arad arată ca după război. Nu mai sunt nici accidente

Publicat de actualitati-arad in 25 Mar, 2013 | Parerea ta

gropiÎn urmă cu un an, drumurile judeţene Arad – Seleuş şi Arad – Felnac, foarte circulate şi pline de gropi, au fost transferate în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru a fi reparate cu bani guvernamentali.

În acest fel, administraţia judeţeană urma să fie scutită de o investiţie de câteva milioane de euro, cât ar costa reabilitarea celor două drumuri. Numai că programul prin care urmau să fie finanţate lucrările (PNDI) a fost blocat, astfel că proiectele au rămas fără fonduri.

De atunci, nervii şoferilor sunt greu încercaţi, pentru că asfaltul este denivelat şi plin de gropi pe kilometri întregi. Autorităţile judeţene se tot scuză şi spun că nu mai au drept legal de a face reparaţii, drumurile fiind acum ale Guvernului. Astfel, nici macar o groapă din miile apărute în asfalt nu a mai fost plombată.

“A fost emisă recent o Ordonanţă de Guvern care stabileşte că aceste drumuri vor fi transferate din nou judeţului, însă nu se precizează şi un termen. Chiar dacă le primim, rămâne problema banilor, pentru că nu avem câteva milioane de euro, necesari lucrărilor”, a declarat, pentru StirileProTv.ro/Vest, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

Acesta spune că după ce drumurile vor reveni în administrarea Consiliului Judeţean, se va face o evaluare a costurilor pentru a fi alocaţi bani pentru unele reparaţii de strictă necesitate, însă cel mai probabil nu se mai pune problema reabilitării totale.

În tot răul, ar fi şi o veste bună. Dacă tronsonul de 25 de kilometri cuprins între Arad şi Șiria era cu cele mai multe accidente grave de pe drumurile judeţene, poliţiştii de la circulaţie spun că de un an aici nu au mai existat evenimente rutiere. Şi asta pentru că şoferii nu au cum să circule cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare