Ziarul electronic al arădenilor

Dorel Vişan aduce „Omul şi taina lui” la Arad

Conferinţa „Omul şi taina lui”, susţinută de Dorel Vişan în cadrul „Întâlnirilor cu personalităţi“, organizate de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean, va avea loc în data de 14 iunie, în Sala festivă a Colegiului Naţional „Moise Nicoară” Arad.

„Omul și taina lui” este un spectacol deosebit, pregătit de actorul Dorel Vișan, pe textele sale, acompaniat muzical de formaţia Lupus Dacus.

Poeziile „Psalmi”, creionate cu inima și mâinile actorului Dorel Vișan, reușesc să explice relația omului cu divinitatea.

În cele 75 de minute ale spectacolului, ambianța în care pătrunde publicul este specifică unui loc de rugăciune.

Moderatorii evenimentului vor fi Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad şi Andrei Moţ, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Istoriei şi Artei Medievale Lupus Dacus.

„Credința mea, pe care o propovăduiesc pe unde pot, este că un artist nu trebuie să facă roluri, ci să recreeze destine. Mă consider un norocos, deși am trăit multe întâmplări pe care nu le-am pus pe seama norocului. […] Poate singurul meu regret este cel pe care l-am spus la finalul filmului «Magnatul» în personajul pe care l-am făcut atunci: «Nu-mi pare rău că mor, îmi pare rău că nu m-am priceput să trăiesc»” – Dorel Vișan.

Dorel Vişan (n. 25 iunie 1937, Tăușeni, Cluj) este un actor, director și poet român. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

A absolvit în anul 1965 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București.

După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.

Este unul din cei mai importanți actori de film din România și unul din puținii, care au ajuns la o solidă reputație europeană.

În anul 1974, a debutat pe marele ecran în comedia Păcală, iar patru ani mai târziu este magistral în „Între oglinzi paralele“, în regia lui Mircea Veroiu.

În anul 1987, Mircea Danieliuc l-a distribuit în filmul Iacob, film în care Vișan a realizat rolul său de referință. Interpretarea sa din acest film a fost foarte apreciată. (…)

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.