Dorel Căprar: „Regret că Aradul nu merge mai departe“

Publicat de actualitati-arad in 11 Dec, 2015 | Parerea ta

arad-2021-227x300-1-1Deputatul Dorel Căprar a declarat că este dezamăgit de faptul că Aradul a fost eliminat din cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

„Regret decizia Ministerului Culturii, pentru că am privit încă de la început acest obiectiv drept un deziderat comun al întregii comunități locale și mi-am afirmat public susținerea pentru proiect, printr-o scrisoare deschisă adresată principalilor factori de răspundere pe linie politică, administrativă, culturală şi confesională din judeţul Arad și chiar din județele limitrofe.

Am considerat că în calitate de arădeni trebuie să ne dăm cu toţii mâna, cei care iubim cu adevărat acest oraș, mizând și pe aspectul că obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 ar fi atras investiții importante în infrastructură, transformând oraşul într-un pol de atractivitate culturală dar şi economico-financiară pentru întreaga zonă“, a declarat Dorel Căprar.

Deputatul a mai afirmat că că lupta pentru ridicarea nivelului cultural și intelectual al Aradului nu trebuie să se oprească aici.

„Rămân partizanul investițiilor atent și cu gust calibrate în cultură. Sunt, de asemenea, de părere că poate o abordare mai atentă și pertinentă, din partea administrației locale, a conceptului și stragiei de promovare ar fi putut conduce orașul nostru pe lista scurtă a competiției pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021“, a mai afirma deputatul Dorel Căprar.

Ministerul Culturii a anunțat, vineri, lista scurtă a orașelor care vor continua cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, pe care însă nu se găsește Aradul.

Pe lista scurtă se află orașele București, Cluj Napoca, Timișoara și Baia Mare.

CITITI SI:

Aradul, eliminat din cursa pentru Capitală Culturală Europeană

Falcă: „Aradul și-a găsit calea de urmat în următorii 10 ani“

Andrei Ando: „Rezultatul ne doare, dar nu ne demoralizează“

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare