Dorel Căprar: „Nu vă pricepeţi deloc la administraţie, domnule Falcă!“

Publicat de actualitati-arad in 03 Mar, 2016 | Parerea ta

Doru Caprar-martie 2016Deputatul Dorel Căprar consideră că, din păcate, a avut dreptate când anticipa la finalul anului trecut faptul că cetăţenii Aradului vor începe să simtă în primăvară povara taxelor şi impozitelor majorate la nivel de municipiu.

„Săptămânal în toate discuţiile pe care le am cu cetăţenii, la cabinetul parlamentar sau pe teren, le explic că nu era necesar să se ajungă la această situaţie regretabilă de a întîmpina anul 2016 cu taxe şi impozite majorate.

Dacă primarul era de bună credinţă şi ar fi fost de partea oamenilor putea fără probleme, prin consilierii municipali PNL care îl ascultă orbeşte, să reducă cota de impozitare de la 0,12%, aşa cum a fost prevăzută în proiectul de hotărâre, la 0,08%, posibilitate permisă de Codul Fiscal.

PSD Arad s-a luptat în şedinţa CLM, în care s-a decis instituirea acestei cote aberante de impozitare, să determine scăderea ei, la fel cum s-a procedat în alte oraşe.

Pentru că Aradul este din nefericire pe locul 3 la nivel naţional ca nivel de impozitare după Turda şi Tecuci. Argumentul lui Gheorghe Falcă cu nivelul de dezvoltare care necesită contribuţii cetăţeneşti ridicate în plan fiscal nu stă în picioare.

Noi credem că oraşele care au impozite mai mici au demonstrat că se pot dezvolta chiar foarte bine, cu impozite decente, fără să ia şapte piei de pe cetăţeni.

Au demonstrat-o cu prisosinţă primarii gospodari din alte localităţi unde lucrurile merg ceas. Acum când arădenii scot din buzunar sume majorate pentru plata impozitelor iese la iveală minciuna primarului care dădea asigurări că nu s-a schimbat nimic. Adică cum?

Noul Cod Fiscal îţi dă posibiliatea să le scazi şi tu decizi să mergi pe aceeaşi variantă de a stoarce la maxim buzunarul contribuabilului după ce toată lumea îţi spune de dimineaţă până seara că Aradul este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară.Şi oferi ce în materie de confort urban?

«Atenţie! cade tencuiala», drumuri de pământ cum am văzut în cartierul Drăgăşani la întîlnirea cu cetăţenii şi mai ales lucrări de infrastructură foarte prost executate, pe deasupra extrem de scumpe. Când aţi fost ultima oară pe strada Veronica Micle domnule Falcă? Dar pe Bârsei sau Grigore Ureche?

Oamenii sunt revoltaţi şi pe bună dreptate, nu aţi mişcat un deget dar aveţi în schimb pretenţia să încasaţi taxe şi impozite mult mai mari ca în oraşele unde treburile sunt aşezate şi bine puse la punct.Tot Guvernul este de vină? acesta, cel condus de Victor Ponta sau poate nu vă pricepeţi deloc la administraţie… nu poate, ci în mod sigur”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare