Dorel Căprar: Majorarea salariilor din domeniul sanitar cu 25 % este o măsură sustenabilă și necesară

Publicat de actualitati-arad in 19 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaGuvernul României a hotărât majorarea salariilor personalului medical cu 25 %.

Măsura anunțată marți, la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta, va intra în vigoare de la 1 octombrie. Majorarea salarială se va face “în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate și a celorlalte măsuri de eficientizare”.

„De această măsură vor beneficia 181.000 de persoane din rețeaua Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale și 12.380 de persoane din ministerele și instituțiile care au propria rețea, Interne, Apărare, SRI și celelalte.

Foarte important de precizat este faptul că majorarea este corectă și sustenabilă, anul acesta resursele fiind asigurate din fondurile economisite la Ministerul Sănătății și la CAS.

Sigur că este nevoie în luna octombrie de o rectificare bugetară, pe care evident Executivul o va opera. Vorbim despre cea mai mare majorare pe care o primește o categorie profesională, în ultimii ani, iar Guvernul Ponta este singurul cabinet postrevoluționar care își asumă o măsură de asemenea proporții, respectând promisiunile electorale ale USL, asumate în fața populației.

Sperăm că decizia va face dreptate acestei categorii profesionale, atât de importantă pentru societate și va stopa sau limita drastic exodul personalului sanitar în străinătate.”, a afirmat deputatul PSD Dorel Căprar.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare