Dorel Căprar: Guvernul a alocat Aradului peste 55 de milioane de lei pentru dezvoltare

Publicat de actualitati-arad in 04 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaAradul este unul dintre marii câştigători ai rectificării bugetare! Guvernul a alocat peste 1,3 miliarde de lei administraţiilor locale, bani care vor fi folosiţi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală.

Au primit fonduri consistente judeţele care au avut repartizate iniţial, la începutul anului 2015, sume totale de echilibrare mai mici decât cele din 2014, conform unei ordonanţe care a intrat în vigoare la 3 august.

„Încă o dată, putem vedea cu argumente solide cine minte în politica arădeană şi cine este responsabil! La începutul acestui an, am arătat că Guvernul are în vedere, în această vară, o alocare de fonduri pentru a compensa sumele de bani mai mici primite de unele judeţe la echilibrarea bugetelor. Iată că am avut dreptate.

Acum, vedem că Aradul primeşte peste 55 de milioane de lei, adică peste 12 milioane de euro, o sumă foarte mare care plasează judeţul nostru pe locul 9 în topul naţional. Dacă ţinem cont de faptul că Aradul este un judeţ mediu ca număr de locuitori şi unităţi administrativ-teritoriale, avem imaginea unei alocări consistente.

Cei de la PNL au desfăşurat o campanie mincinoasă, în care acuzau o aşa-zisă «cleptocraţie» a Guvernului PSD. Iată că acum avem imaginea reală a responsabilităţii fiecăruia: Aradul primeşte o sumă de bani importantă de la Guvern, în timp ce iniţiatorul campaniei mincinoase, membru marcant al PNL, este arestat pentru fapte de corupţie.

Sperăm că intervenţia recentă a DNA în practicile administraţiei judeţene este şi un moment de reflexie pentru aceşti politicieni din PNL. Ne dorim ca banii alocaţi de Guvern să fie folosiţi în interesul cetăţenilor judeţului Arad, fără discriminări pe criterii politice şi fără să ajungă în buzunarele clientelei de partid a PNL.

Credem că aceşti bani, în măsura în care vor fi folosiţi corect, vor rezolva o parte din problemele de infrastructură ale judeţului Arad şi, în acelaşi timp, vor aduce un flux de investiţii care va ajuta economia locală. Aşteptăm, încă o dată, responsabilitate şi corectitudine în utilizarea acestor fonduri din partea administraţiei judeţene.

Cred că este cazul măcar acum să lase la o parte minciunile şi acuzaţiile false şi să lucreze în interesul arădenilor”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare