Ziarul electronic al arădenilor

Dorel Căprar: Eliminarea celor 102 taxe nefiscale va avea un impact major asupra vieţii cetăţenilor

dorel-caprar-20-octombrie-2016PSD a iniţiat un proiect de lege ce prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, lege pe care parlamentarii social-democraţi au reuşit s-o treacă la vot, în procedură de urgenţă, luni în Senat.

Din cele peste 100 de taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

„Este vital ca această lege să treacă rapid prin Parlament, pentru a putea fi inclusă în proiectul de buget pentru 2017. Ne dorim cu toţii ca România fie un stat puternic, dar un stat puternic este, în primul rând, un stat în care oamenii au încredere.

Birocraţia este, alături de corupţie, principala cauză a neîncrederii românilor în stat. Numărul diabolic de mare al taxelor este o definiţie a anormalităţii în care încă trăim. Obiectivul nostru a fost să eliminăm acest balast birocratic pentru că suntem conştienţi că în România ghişeul reprezintă încă, din păcate, un loc al umilinţei pentru cetăţeni.

Durează 8 zile de chin ca să înființezi o firmă şi tot atâtea pentru a înmatricula o maşină. Nu e normal. Multe taxe nu acoperă nici măcar costurile sistemului pentru strângerea lor.Sunt taxe care consumă, nu care adună venituri de la stat.

PSD consideră că astfel de măsuri economice care reduc birocraţia şi încurajează dezvoltarea economică vor aduce mai mulţi români în clasa de mijloc şi le va îmbunătăţi viaţa de zi cu zi. Practic, se va reduce substanţial timpul petrecut de oameni în faţa ghişeelor şi evident suma totală a plăţilor pentru taxe nefiscale, taxele eliminate reprezentând peste 80% din cheltuielile totale anuale făcute cu plata taxelor nefiscale.

Sunt voci din zona dreptei politice care susţin că legea va reduce mult banii care vin la buget şi că, de aceea, nu ar fi sustenabilă. Românii trebuie să ştie adevărul şi anume că impactul lor bugetar este neglijabil. Vorbim despre sub 0.1% din PIB.

Dar impactul în viaţa oamenilor va fi unul major.Iar pe noi acest lucru ne interesează pentru că în centrul preocupărilor PSD se găseşte bunăstarea românilor şi bunul mers al lucrurilor în ţară”, afirmă deputatul PSD Dorel Căprar.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *