Dorel Căprar: Aradul primeşte sume importante de bani de la Guvern prin rectificarea bugetară

Publicat de actualitati-arad in 22 Oct, 2015 | Parerea ta

comunicat presaGuvernul a operat o nouă rectificare bugetară pozitivă, care subliniază parcursul economic bun al României.

„Rectificarea bugetară pozitivă arată drumul corect parcurs de guvernarea PSD, arată că reducerea TVA la alimente a fost o măsură pozitivă, nu o pomană electorală aşa cum au spus adversarii noştri, arată că majorările de salarii şi indexarea pensiilor au fost măsuri corecte şi sustenabile.

Vestea bună pentru judeţul Arad este că administraţiile locale primesc peste 18,5 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, o sumă de bani importantă care a fost stabilită în funcţie de criterii obiective, de mărimea judeţelor şi de capacitatea lor financiară.

De asemenea, Aradul primeşte aproape 15 milioane de lei pentru plata drepturilor câştigate în instanţele de judecată de profesori şi peste 2,8 milioane de lei pentru finanţarea de bază a învăţământului. De asemenea, sistemul de protecţie a copilului primeşte aproape 2,5 milioane de lei. Iată că avem bani care merg spre proiecte de infrastructură, spre dezvoltarea resurselor umane, spre învăţământ şi spre programe de protecţie socială.

Sunt convins că în perioada imediat următoare vom mai primi veşti pozitive, pentru că o sumă importantă de bani a fost alocată pentru suplimentarea PNDL iar o parte din aceşti bani vor ajunge la administraţiile locale din judeţul Arad.

Cifrele arată clar sprijinul consistent primit de arădeni din partea Guvernului PSD şi contrazic flagrant campaniile de denigrare susţinute de adversarii noştri politici. Sunt curios dacă aceştia pot indica un an de guvernare PDL în care Aradul să fi primit mai multe fonduri din partea Guvernului”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Informaţie suplimentară:

Sumele primite de judeţul Arad la rectificarea bugetară:

Anexa 5: 18.520.000 lei – pentru echilibrarea bugetelor locale. repartizați „după capacitatea financiară și suprafața județelor”

Anexa 4: 21.008.000 lei – aproape 15 milioane pentru hotărâri judecătorești, 2.870.000 pentru finanțarea de bază a învățământului

Anexa 3: 2.495.000 lei – sistemul de protecție a copilului, învățământul special și centrele județene de resurse și asistență educațională

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare