Autospecială din Olanda, pentru transportul migranților

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERACentrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Horia-Arad va fi dotat cu o autospecială pentru transportul migranţilor ilegali aflaţi în procedura de returnare în ţara de origine.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), vineri, în cadrul unei vizite de lucru, membrii unei delegaţii a Ministerului de Securitate şi Justiţie din Olanda şi conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări au semnat un contract de donaţie a unor mijloace fixe necesare derulării activităţii operative.

Beneficiare ale donaţiei sunt Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad şi Otopeni, unde a fost identificată o nevoie imediată de acest tip de autovehicule, ca urmare a creşterii fluxului migraţionist şi implicit a numărului cetăţenilor străini cazaţi în cele două centre.

„În cadrul ceremoniei de predare – primire a donaţiei, partea olandeză a oferit Inspectoratului General pentru Imigrări două autospeciale, cu o capacitatea de 7 locuri, echipate corespunzător pentru transportul migranţilor ilegali aflaţi în procedura de returnare în ţara de origine“, se menționează în comunicatul de presă al IGI.

Conducerea IGI şi-a exprimat convingerea că mijloacele de transport, cu o capacitate de şapte locuri, vor contribui la eficientizarea activităţilor aferente procedurilor de îndepărtare de pe teritoriul naţional a migranţilor ilegali şi de asemenea la întărirea relaţiilor de cooperare între cele două instituţii.

Conform IGI, în anul 2011 statul olandez a realizat prima donaţie, constând în două autospeciale similare, care în prezent sunt operaţionale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare