Doi tineri din Arad se cunună într-o biserică de gheață

Publicat de actualitati-arad in 01 Feb, 2013 | Parerea ta

bisericaCununia religioasă a unui cuplu de tineri din Arad va fi oficiată în biserica de gheață de la Bâlea Lac, iar tot acolo se va desfășura și botezul copilului lor.

Este pentru al șaptelea an consecutiv când la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, s-a construit o biserică de gheață, singura de acest fel din România și sud-estul Europei.

În cursul zilei de vineri a avut loc ceremonia de binecuvântare a bisericii de gheață de la Bâlea Lac, care a fost oficiată de preoți reprezentând Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, Biserica Greco-Catolică și Biserica Evanghelică din România.

La biserica de Gheață sunt programate, pentru ziua de sâmbătă, o cununie și două botezuri. Este vorba de cununia unui cuplu de tineri din Arad și de botezul copilului lor, dar și cel al nașilor. Arădenii au anunțat că doresc discreție în jurul evenimentului.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac este o replică, la scară redusă, a bisericii evanghelice săsești din satul Malâncrav, județul Sibiu, iar întreaga construcție este realizată numai din zăpadă și blocuri de gheață, inclusiv altarul, crucea, băncuțele și sculpturile reprezentând imagini religioase.

Biserica de gheață are un caracter ecumenic și de fiecare dată este sfințită de preoți ai mai multor culte religioase.

Următorul eveniment programat să aibă loc la biserica de gheață este o cununie, în luna martie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare