Ziarul electronic al arădenilor

Doi rabini au adus Tora de la New York la Arad

rabiniDoi importanţi rabini, cunoscuţi la nivel mondial, s-au aflat la Arad la sfârşitul săptămâni trecute, unde la Teatrul de Stat „Ioan Slavici” a avut loc un eveniment în premieră în România, organizat de Comunitatea Adevărului Spiritual în colaborare cu comunităţile evreieşti din Israel, SUA şi Canada.

În cadrul acestuia, Rabinii Isaac TS, din Ierusalim, şi Rav Ezekiel, din New York, au adus cu ei din Statele Unite (via Londra şi Ierusalim ) cartea sacră Tora şi au vorbit despre „zona profeţiei, despre vremurile din urmă, în care evreii se întorc la Joshua”.

Arădenii care au participat la eveniment au trăit adevărate momente de extaz spiritual, pe un fond muzical de excepţie: melodii evreieşti în ebraică, interpretate cu influenţe tradiţionale româneşti.

„Evenimentul a fost posibil prin intermediul rabinului comunităţii, Levi Emanuel. Comunitatea Adevărului Spiritual este deschisă la colaborare cu toţi cei care cred în Joshua (Christos). Iar acolo unde colaborarea nu este posibilă, un lucru este obligatoriu: respectul reciproc”, a declarat Daniel Filip, preşedintele Comunităţii Adevărului Spiritual.

Comunicat de presă

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *