Doi primari din județul Arad, în stare de incompatibilitate

Publicat de actualitati-arad in 21 May, 2014 | Parerea ta

aniAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a doi primari din județul Arad, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.

Conform ANI, Gheorghe Feieș, primar al orașului Sebiș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de primar, „a deţinut şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.

De asemenea, primarul comunei Bocsig, Florin Ciul, se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcţia de primar, „deţine şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP“ Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003“.

Cei doi primari au fost informați despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ANI a mai informat că cei doi primari au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare