UPDATE: Doi inspectori școlari și o profesoară, cercetați pentru mită

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

mitaDoi inspectori şcolari şi o profesoară din Arad au fost ridicaţi de procurori, în noaptea de duminică spre luni, fiind suspectaţi că au primit mită pentru a ajuta absolvenţi de liceu să promoveze bacalaureatul, în urma unor percheziţii la locuinţele lor fiind găsite liste cu nume şi mii de euro.

În urma audierilor de duminică noapte, inspectorul şcolar general adjunct Mihai Spânu a fost reţinut, fiind suspectat de trafic de influenţă, iar celălalt inspector şcolar şi profesoara care ar fi primit bani pentru a ajuta candidaţi să promoveze bacalaureatul vor fi cercetaţi în libertate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, Mihai Spânu, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, inspectorul şcolar Simona Crîsnic şi profesoara Lavinia Biţ ar fi primit de la elevi între 300 şi 500 de euro pentru a-i promova bacalaureatul.

Sursele citate mai spun că în urma percheziţiilor din locuinţele acestora au fost ridicaţi aproximativ zece mii de euro şi liste cu nume ale unor absolvenţi de liceu care ar fi plătit ca să promoveze examenul.

În timpul anchetei, investigatori sub acoperire s-au prezentat drept părinţi în faţa celor trei dascăli, pretinzând că vor să se asigure că toate probele bacalaureatului vor fi promovate de către copii.

În urma audierilor desfăşurate în noaptea de duminică spre luni la Parchetul Tribunalului Arad, Mihai Spânu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ceilalţi doi suspecţi au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Anchetatorii spun însă că cercetările vor fi extinse pentru că au informaţii că şi alţi profesori ar fi fost implicaţi în această reţea, fiind intermediari care le făceau legătura părinţilor cu inspectorii şcolari.

În noaptea de duminică spre luni, procurori ai Parchetului Tribunalului Arad au descins la locuinţele inspectorilor şcolari Mihai Spânu şi Simona Crîsnic şi la domiciliul profesoarei Lavinia Biţ, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenţă la bacalaureat, după ce suspecţii ar fi primit bani în schimbul promisiunii că vor ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze examenul.

Procurorul a precizat că cercetările în acest dosar au început în urma unui denunţ, iar SRI a sprijinit această anchetă.

UPDATE

Punctul de vedere al ISJ Arad referitor la presupuse fapte de trafic de influenţă

„ISJ Arad se delimitează total de faptele săvârşite de persoanele aflate în cercetare şi vă asigură că organizarea examenului de bacalaureat, în judeţul Arad, respectă legislaţia în vigoare şi metodologia specifică examenului.

Persoanele vizate nu sunt implicate în organizarea examenului, nu fac parte din comisia judeţeană de bacalaureat, respectiv din comisiile din centrele de examen/centrele zonale de evaluare.

În prezent, organizarea şi desfăşurarea probelor scrise, din cadrul examenului, nu sunt perturbate de cele întâmplate.

În funcţie de rezultatele cercetărilor, ISJ Arad va lua măsurile legale care se impun şi va demara o anchetă internă“.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare