Ziarul electronic al arădenilor

Disconfort în trafic din cauza unui exerciţiu ISU Arad

comunicat presaMarţi, 29 martie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va executa exerciţiul anual cu forţe şi mijloace pentru testarea capacităţi de coordonarea şi intervenţie a subunităţilor operative în cazul producerii unui cutremur.

Exerciţiul „SEISM 2016” se va desfăşura în 3 localităţii, Arad, Curtici, Lipova unde se vor desfăşura exerciţii cu forţe şi mijloace pentru înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă generate de un cutremur.

Operaţiunile de intervenţie în municipiul Arad se vor desfăşura în zona fostului complex Ceala, la ieşirea din municipiul Arad spre Nădlac unde se simulează distrugeri provocate de cutremur într-un cartier rezidenţial. La Curtici se va intervenii pentru înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă produse în gară iar la Lipova la liceul din localitate.

Exerciţiul se desfăşoară în cooperare cu toate structurile Ministerului Afacerilor Interne şi celelalte componente a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pe timpul desfăşurării exerciţiului va fi testat şi „Planul Roşu” de intervenţie.

Deoarece aplicaţia presupune deplasări de forţe şi mijloace, efecte pirotehnice şi alte lucruri care pot crea disconfort, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ Arad face apel la participanţii la trafic şi populaţie să nu intre în panică şi să înţeleagă scopul exerciţiului.

Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei noastre fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite este necesară dezvoltarea culturii de securitate în rândul populaţiei, activitate ce vizează reducerea numărului situaţiilor de urgenţă, care de cele mai multe ori se soldează cu victime omeneşti şi pagube materiale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.