Ziarul electronic al arădenilor

Diplome de onoare pentru foști angajați în instituții publice

Zeci de persoane care s-au pensionat în perioada 2013-2015, după ce au lucrat în instituții publice din municipiul Arad, vor primi câte o „Diplomă de onoare“, la ediția din acest an a Zilelor Administrației, care va fi marcată în luna mai.

Conform unui proiect de hotărâre, afișat la transparență decizională, vor fi acordate 63 de „Diplome de onoare“, unor persoane care au activat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Complexului Muzeal, Filarmonicii de Stat, Bibliotecii „A.D. Xenopol“, Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ și Centrului Cultural Județean.

„Începând din anul 2016, administraţia publică locală doreşte ca în fiecare an, cu prilejul sărbătoririi Zilelor Administraţiei, să fie elogiaţi, cu ocazia pensionării, în cadru festiv, toţi cetăţenii din municipiul Arad care au activat în cadrul instituţiilor publice din diferite domenii de activitate ale sectorului public şi care au contribuit, prin natura activităţilor intreprinse la dezvoltarea oraşului. Acţiunea trebuie înţeleasă ca un semn de preţuire şi respect a celor care conduc destinele oraşului pentru toate aceste persoane“, se menționează în expunerea de motive a proiectului privind conferirea distincţiei „Diploma de onoare” cu prilejul Zilelor Administraţiei, ediţia 2016.

Printre cei care vor primi câte o „Diplomă de onoare“ sunt Ioan Nicolae Cotrău, Viorel Memete, Olimpia Parău, Leontin Ţârle şi Viorel Turla, care au lucrat în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, dar și Augustin Mureşan, George Pascu Hurezan şi Grigore Cheşa, care au activat în cadrul Complexului Muzeal Arad.

De asemenea, vor mai primi diplome și Mihai Dogaru, Artemiu Şimonca Opriţa, Mirela Şimonca Opriţa, Dorin Frandeş, foşti angajaţi ai Filarmonicii de Stat din Arad, precum și Elena Paşca, fostă angajată a Bibliotecii „AD Xenopol”.

Pe lista persoanelor care vor primi o „Diplomă de onoare” se mai află foşti angajaţi ai Centrului Cultural Judeţean, printre care Ioan Tuleu, Horia Truţă, Virgiliu Bradin, Doru Bogdan, Cătălin Ionuţaş, Eugeniu Criste, Aurora Tătar şi Vasile Dan.

Totodată, 27 de persoane care au lucrat la Primăria Municipiului Arad vor primi diplome. Printre aceştia se numără Petru Tamaş, fost director executiv al Primăriei, Corina Afrodita Oarşă, Sanda Lango, Valerica Sobaru.

În expunerea de motive a proiectului se mai arată că „începând din anul 2010, la mijlocul lunii mai, edilii municipiului Arad au instituit Zilele Administraţiei Arădene, manifestare complexă care angrenează în organizarea şi desfăşurarea sa principalele instituţii administrative, ştiinţifice şi cultural-spirituale“. Manifestarea îşi găseşte originea cu mai bine de 97 de ani în urmă.

Până la data de 31 martie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii la proiectul de hotărâre privind conferirea distincţiei „Diploma de onoare” cu prilejul Zilelor Administraţiei, ediţia 2016.

Vezi AICI lista cu persoanele care vor primi Diplome de onoare

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.