„Diplome de aur“ pentru 50 de ani de căsătorie

Publicat de actualitati-arad in 20 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_0607GALERIE FOTO Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost sărbătorite, marţi seara, reprezentanții administrației locale arădene oferindu-le flori, câte o „Diplomă de aur“, dar și 500 lei.

Evenimentul a fost organizat în Parcul „Mihai Eminescu“, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Aradului.

Înainte de acordarea diplomelor, actorul Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului, i-a felicitat pe cei prezenţi şi i-a invitat pe domni să le sărute mâna doamnelor, pentru a demonstra că dragostea dintre ei s-a păstrat şi după jumătate de secol.

Anul acesta, 159 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost invitate la evenimentul organizat de Primăria municipiului Arad.

Cu această ocazie, cuplurile prezente au participat la un concert susținut de orchestra Filarmonicii de Stat din Arad, dirijor fiind Cristian George Neagu.

În program au fost incluse valsuri şi polci de Johann Strauss, printre care polca „La vânătoare” , „Tu şi tu” – vals din opera Liliacul, Polca Şampaniei, Valsul comorii  – vals din opera Voievodul ţiganilor, Polca Tic Tac, Dunărea albastră şi Marşul Radetzky.

Cei care au împărţit câte o garoafă sărbătoritelor şi felicitări cuplurilor au fost primarul Gheorghe Falcă, viceprimarii Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă, dar și consilierii locali Mariana Cismaşiu, Glad Varga şi Florin Mariş.

Gheorghe Falcă le-a adresat un mesaj sărbătoriţilor. „Gestul de astăzi al administraţiei are trei semnificaţii. În primul rând, dovedim, în fiecare an, că vă respectăm pe cei care aţi atins această cifră în ceea ce priveşte căsătoria. A doua semnificaţie este mesajul pe care îl oferiţi tinerilor într-o perioadă în care căsătoriile se destramă foarte des. Este foarte greu, astăzi, să rezişti într-o căsătorie care este o valoare creştină. Al treilea mesaj este pentru politicieni, pentru că unii dintre ei, de câteva luni, confundă familia formată din soţ şi soţie, din bărbat şi femeie. Iubirea dumneavoastră trebuie să fie un model pentru politicieni. Ar trebui să fie şi ei aici să vadă ce înseamnă familia, ce înseamnă căsătoria”, a spus Gheorghe Falcă.

Cei mai mulți dintre sărbătoriți au fost însoțiți, marți seara, de copii, nepoți sau strănepoți.

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au spus că secretul longevităţii vieţii în doi este, în primul rând, toleranţa, apoi iubirea şi, nu în ultimul rând, respectul faţă de partenerul de viaţă.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital susţinut de Oana Sîrbu&Friends.

Începând din anul 2006, administraţia publică locală a decis ca, în fiecare an, cu prilejul Zilelor Aradului, să fie sărbătorite, în cadru festiv, cuplurile din municipiu, care împlinesc, în cursul anului curent, 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA DECERNAREA DIPLOMELOR DE AUR

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare