Ziarul electronic al arădenilor

Diplomă jubiliară pentru pecicanii prezenţi la Ziua Independenţei

9Pecicanii au sărbătorit şi în acest an în 10 Mai Ziua Independenţei şi Ziua Regelui, la fel cum o fac de nouă ani încoace, prin grija Asociaţiei Amicii Regelui Mihai Pecica.

Evenimentul coordonat de dr. Vasile Chifor, consilier local şi preşedintele asociaţiei, a atras aproximativ 150 de persoane în sala festivă a Primăriei Oraşului Pecica, care au asistat la un program istoric şi muzical de peste o oră.

După cuvântul de introducere şi prezentarea importanţei acestei zile de către dr. Chifor, Cvartetul Euterpe al Filarmonicii de Stat Arad a interpretat mai multe creaţii aparţinând unor compozitori precum Henry Purcell, Joseph Haydn, Edward Elgar sau George Enescu.

Au răsunat şi arii celebre din opere: Le Nozze di Figaro, Aria Adelei sau Doina Stancutei, interpretate împreună cu Nicoleta Brola de la Liceul de Artă Sabin Drăgoi din Arad.

Publicul a aplaudat îndelung momentele muzicale, după care dr. Vasile Chifor a evocat două persoane dragi: prof. Adalbert Ban, cel care a atras atenţia asupra importanţei stejarului Regelui, plantat în piaţa care îi poartă acum numele, chiar în ziua naşterii monarhului, respectiv domnul Pavel Şuşureac, care a venit ani la rând cu bicicleta din satul aparţinător Turnu pentru a fi prezent la manifestările de 10 Mai.

Niciunul dintre ei nu mai este în viaţă, astfel că organizatorul evenimentului le-a înmânat câte un buchet de flori şi o diplomă soţiilor lor, prof. Ana Ban şi doamna Sevastiţa Şuşureac.

Dr. Vasile Chifor l-a invitat apoi la microfon pe fostul primar Iustin Cionca, cel care a sprijinit organizarea primului program de 10 mai, cu nouă ani în urmă, presimţind parcă faptul că această zi va deveni sărbătoare naţională, printr-o lege adoptată anul trecut. Preşedintele asociaţiei i-a oferit cadou un steag al oraşului şi steagul regal.

Primarul Petru Antal a primit un volum şi un album foto şi a vorbit despre cum evenimentele din 10 Mai au modelat istoria modernă a României, iar pecicanii au ştiut mereu să le aprecieze.

Dacă la intrare publicul a primit câte o cocardă cu stema regală, la final participanţilor le-a fost înmânată şi o Diplomă jubiliară cu imaginea monarhilor români şi Imnul Regal, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la făurirea Casei Regale a României şi 135 de ani de la înfiinţarea Regatului României.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Orașului Pecica. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *