Diploma de Argint pentru corul mixt al parohiei Micălaca Veche

Publicat de actualitati-arad in 22 Jul, 2014 | Parerea ta

corulCorul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad Micalaca-Veche II a ocupat locul al doilea la Olimpiada Internaţională a Corurilor care a avut loc, zilele trecute, în oraşul Riga (Letonia), care în acest an este Capitală Culturală Europeană.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale a Corurilor (World Choir Games), aflată la cea de-a VIII-a ediţie, au participat 460 coruri din 74 de ţări.

Corul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad Micalaca-Veche II, însoţit de pr. Iacob Bupte, instruit şi dirijat de prof. Magdalena Lödi, a câştigat Diploma de Argint de nivel X (10), cu un punctaj care l-a despărţit de locul I prin câteva sutimi.

După concurs, corul arădean a susţinut un concert în aer liber în Grădina Vermanes din centrul capitalei letone, Riga.

Competiţia de la Riga este cunoscută şi ca „Olimpiada corurilor” şi este organizată odată la doi ani, fiind considerată cel mai important concurs mondial în domeniu.

Aceasta este cea de-a cincea competiţie internaţio­nală la care participă Corul mixt „Naşterea Domnului” al Parohiei Micălaca Veche II, de fiecare dată obţinând medalii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare