Din Nanga Parbat la Arad. Aurel Sălăşan s-a întors acasă

Publicat de actualitati-arad in 01 Aug, 2013 | Parerea ta

1-2Arădeanul Aurel Sălăşan, care a făcut parte din echipa de alpiniști care a ajuns pe vârful Nanga Parbat (8.126 m) din munţii Himalaya, s-a întors acasă, unde a fost așteptat, joi dimineața, de colegi, prieteni, dar şi de un reprezentant al Prefecturii Arad.

La sosirea în Staţia CFR Arad, Aurel Sălăşan a fost întâmpinat de colegii săi din clubul de alpinism „Explorer”, filiala Arad, dar şi de Radu Bălănean, reprezentant al Prefecturii, care i-a transmis un mesaj de felicitare din partea prefectului Cosmin Pribac.

Performanţa echipei de alpinişti români formată din cinci persoane, dintre care doi sunt arădeni (Aurel Sălăşan şi Zsolt Torok – liderul grupului), este considerată a fi cea mai importantă din istoria alpinismului românesc şi una din cele mai importante la nivel mondial, având în vedere dificultatea extremă a muntelui şi traseului ales.

Echipa de alpiniști, condusă de arădeanul Zsolt Torok, a reușit, în premieră pentru România, să urce vârful Nanga Parbat (8.126 m), din Munții Himalaya, al nouălea din lume ca înălțime.

Grupul de alpiniști, care a plecat pe Himalaya, pe vârful Nanga Parbat, din Pakistan, pe ruta Schell, fața Rupal, pentru o ascensiune a muntelui în premieră românească, a fost format din Zsolt Torok – leader, Teo Vlad, Marius Gane, Bruno Adamcsek şi Aurel Sălăşan.

Pentru această ascensiune, alpiniştii români nu au folosit oxigen suplimentar sau şerpaşi, echipând ei integral traseul.

foto: Prefectura Arad

CITITI SI:

Arădeanul Zsolt Torok a cucerit vârful Nanga Parbat

Zsolt Torok: Sunt printre puţinii alpinişti care au ajuns pe Nanga Parbat

2-2

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare