Ziarul electronic al arădenilor

Diana Mariş Costea: „Vale va rămâne în inima mea”

diana maris costeaGALERIE FOTO Valentin Costea, sau Kidu’, cum mai era cunoscut de prieteni, a fost comemorat la împlinirea a 40 de zile de la moartea lui, la slujba de pomenire fiind prezenți cei din familie, cea care i-a fost soţie, crainica TV Diana Mariş Costea, dar și prieteni și rude.

Slujba de pomenire a fost oficiată sâmbătă, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, printre care s-a aflat şi PS Lucian Mic, episcopul Caransebeşului, cel care a fost şi unchiul lui Valentin Costea.

Pentru slujba de comemorare, PS Lucian Mic a adus un coş cu flori albe şi roz, în care era așezat un felinar cu o lumânare.

La finalul slujbei, IPS Timotei Seviciu a evidenţiat calitatea de „bun creştin“ a lui Valentin Costea, care, „mereu a ajutat biserica“, dar şi de persoană „care a fost apreciată în societate prin pasiunea sa pentru maşini şi prin concursurile pe care le-a organizat şi la care a adunat sute de persoane“.

Vizibil îndurerată, Diana Mariş Costea, cea care i-a fost soţie, a declarat pentru actualitati-arad.ro că durerea sa e cu atât mai mare, întrucât parastasul pentru Valentin Costea a fost oficiat în aceași biserică în care s-au cununat.

„Pentru mine este un moment foarte greu. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să trăiesc aşa ceva. Această Catedrală este locul unde ne-am căsătorit. A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea şi aş fi vrut ca asta să îmi rămână în amintire”, a spus Diana Mariş Costea.

Aceasta a mai adăugat că durerea pierderii soţului e încă vie.

„Am marcat trecerea a 40 de zile de la moartea soţului meu aşa cum cere tradiţia ortodoxă. Pentru mine, ceea ce a însemnat Vale nu se termină aici. Vale va rămâne în inima mea atât timp cât voi trăi pe acest pământ şi voi încerca să îi păstrez amintirea vie şi frumoasă”, a mai spus Diana.

De asemenea, Diana Mariş Costea a mai spus că durerea pierderii soţului ei va fi „răscolitoare pentru mult timp de acum încolo“, în condițiile în care va începe procesul celui care l-a omorât pe Valentin Costea.

„Celui care ne-a făcut acest rău, sper ca Dumnezeu să-i dea pedeapsa pe care o merită. Sper ca justiţia din Arad să dea un exemplu pentru întreaga ţară. Să ne mobilizăm de aici şi să arătăm cum trebuie pedepsiţi oamenii care fac astfel de lucruri cu o asemenea bestialitate şi cu o asemenea cruzime. Sper să îşi primească pedeapsa pe care o merită mai ales de la Dumnezeu”, a mai spus Diana.

După oficierea parastasului, cei apropiaţi lui Valentin au mers la cimitir, unde au aprins lumânări şi au depus buchete de flori.

Valentin Costea a încetat din viață la un spital din Timișoara, unde a fost internat după ce a fost victima unei agresiuni.

În data de 10 martie, la câteva zile după ce a fost internat, Valentin Costea a intrat în moarte cerebrală și a rămas conectat la aparate atât timp cât inima lui a continuat să bată. Miercuri, 18 martie, în jurul orei 13.30, medicii l-au declarat oficial mort.

Valentin Costea a fost înmormântat în ziua de 21 martie, iar alături de familie și rude au fost prezenţi foarte mulți prieteni, care au vrut să-i aducă un omagiu, conducându-l pe ultimul drum cu motocicletele şi maşinile turate la maximum.

CITITI SI:

Vale a plecat în „ultima cursă“ în aplauze și cu motoarele turate

„Vale, mereu în sufletele noastre. Nu te vom uita”

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.