DGASPC a organizat peste 100 de activităţi de socializare şi recreere în 2014

Publicat de actualitati-arad in 06 Feb, 2015 | Parerea ta

poza arhiepiscopie februarieDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad prin Serviciul Pentru Prevenirea Marginalizării Sociale, Trafic, Migraţie şi Repatrieri se implică în permanent în organizarea de activităţi de socializare şi recreere cu beneficiari din centrele de copii şi adulţi din întreg judeţul, evenimente destinate atât acestora, cât şi grupurilor defavorizate din comunităţile locale.

Anul trecut au fost derulate peste o sută  de activităţi pe segmentul  integrării socio-profesionale a beneficiarilor şi prevenirea marginalizării sociale.

Printre acestea se numără  activităţi de ecologizare, educativ – informative, de prevenire, cultural – artistice, sportive, umanitare, religioase, integrare şi orientare profesională, administrative – gospodăreşti, de voluntariat, dar şi tabere, excursii şi pelerinaje.

DGASPC Arad prin Serviciul Pentru Prevenirea Marginalizării Sociale, Trafic, Migraţie şi Repatrieri a încheiat parteneriate vizând colaborări cu instituţii de cultură din Arad, precum Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, Complexul Muzeal Arad, Biblioteca “A.D. Xenopol”, Centrul Cultural Judeţean, dar şi cu unităţi de învăţământ din judeţ, Arhiepiscopia Aradului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, fundaţii, ONG- uri şi asociaţii care activează în diverse domenii.

În anul 2015 în luna ianuarie au fost demarate deja două activităţi desfăşurate în parteneriat cu Biblioteca “A.D. Xenopol”, ocazie cu care 350 de copii au audiat poveşti şi povestiri clasice din literatura universală.

În această săptămână  alţi 13 copii din Centrul de zi Zăbrani al Fundaţiei “BNA Humanitas” au vizitat şi ei biblioteca, ocazie cu care au făcut o incursiune în sălile de lectură şi au pătruns în universul cărţilor şi al literaturii.

Au vizionat inclusiv  transpunerea unei  schiţe de Ion Luca Caragiale, urmată  şi de o vizită  la  expoziţia de reptile vii, eveniment găzduit de Complexul Muzeal Arad.

În luna februarie, reprezentanţii SPMSTMR au organizat două activităţi religioase, mai exact pelerinaje la mănăstirea Hodoş-Bodrog pentru 16 beneficiari din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie  Ocupaţională, iar un altul la Biserica Ortodoxă “Sfântul Gheorghe” din Aradul Nou.

Serviciul Pentru Prevenirea Marginalizării Sociale, Trafic,  Migraţie şi Repatrieri este implicat în organizarea a trei cursuri gratuite pentru iniţierea şi dezvoltarea abilităţilor în utilizarea calculatorului, cursuri destinate  unui grup de 15 copii din Centrul de Zi al Arhiepisopiei Ortodoxe a Aradului, 16 tineri de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională şi 7 copii din cadrul unor asociaţii şi ONG-uri. Cursurile sunt susţinute de membri ai Asociaţiei Sportive “Clubul Sportiv  Experienta  Multisport”. În total au fost instruiţi 40 de beneficiari ai DGASPC Arad.

Nici evenimentele sportive nu sunt uitate, astfel că recent s-a desfăşurat cea de-a X-a  ediţie a ,,Cupei Prieteniei”  la fotbal, la care au participat peste 100 de elevi din cadrul Grupului Şcolar Ineu şi beneficiari ai Complexului de Servicii Sociale din Ineu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare