Ziarul electronic al arădenilor

Desert cu fructe și frișcă

Ingrediente:

Pentru cremă:

o cutie Mascarpone (250 gr.)

o ciocolată

un gălbenuș

o lingură zahăr

o lingură cacao

Pentru frișcă:

o cutie smântână lichidă (200 ml.)

un plic întăritor de frișcă

2- 3 linguri zahăr

Decor:

Zmeură, nucă măcinată sau migdale

3-4 pișcoturi

Mod de preparare:

Se topește ciocolata la foc mic, se adaugă gălbenușul, mascarpone, zahărul și cacao. Se mixează bine până se omogenizează și se pune la la frigider, cam 20 de minute.

Se prepară frișca din smântâna lichidă, întăritorul de frișcă și zahărul.

Se pregătesc pahare mai mare în care se pune câte o lingură de cremă de ciocolată și mascarpone, apoi o lingură de frișcă.

Se presară migdale sau nuci măcinate și se pune zmeura.

Se repetă procedura, apoi se pun și pișcoturi deasupra și se pune la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.