UPDATE: Descinderi ale DNA la rafinăria de la Apateu

Publicat de actualitati-arad in 06 May, 2014 | Parerea ta

rafinariaProcurorii DNA Oradea, ajutaţi de poliţişti din judeţul Bihor, au descins, marţi, la o rafinărie privată din localitatea arădeană Apateu, deţinută de un om de afaceri local care este suspectat într-un dosar de infracţiuni economice cu un prejudiciu de câteva milioane de euro.

Anchetatorii fac verificări atât la Apateu, la birourile omului de afaceri, cât şi la domiciliul său din localitate şi la un hotel pe care acesta îl deţine în oraşul arădean Chişineu-Criş, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Contractele şi tranzacţiile cu produse petroliere făcute de firma bărbatului sunt verificate, existând suspiciunea că nu au fost plătite către stat accizele datorate şi alte taxe.

Acţiunea procurorilor a beneficiat de sprijinul SRI Arad.

Rafinăria West Petrol Rafinare este funcţională din anul 2013 în comuna Apateu din judeţul Arad. Este proprietatea familiei Stelian și Marinela Tulcan.

UPDATE

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală în legătură cu importul de produse petroliere, în perioada 2009 – 2011, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 13.500.000 lei, a informat Biroul de presă al DNA.

Conform sursei citate, în cursul zilei de 6 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în localităţile Chişineu Criş şi Apateu, din judeţul Arad.

„În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii Arad, Direcția Generală Anticorupție Bihor şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare