Ziarul electronic al arădenilor

Deschiderea stagiunii la Filarmonica de de Stat Arad: Simfonia a IX-a de Beethoven

Sâmbătă 30 Septembrie 2017, ora 19.00

Fabrica Teba, Splaiul Muresului nr. 6

(vizavi de Agentia pentru Protectia Mediului)

Dirijor: Cristian Neagu

Soliști:

Adela Zaharia – soprană

Laureată a concursului Operalia – Placido Domingo

Mihaela Ișpan – mezzosoprană

Marius Vlad Budoiu – tenor

Köpeczi Sándor – bas

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

La Filarmonică, stagiunea începe în seara de sâmbătă, 30 Septembrie 2017, la ora 19.00, cu Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven.

Titlu de tradiție în dinamica stagiunilor arădene, ultima simfonie beethoveniană revine în actualitate într-o distribuție robustă, perfect argumentată prin performanțele și carierele acelora întruniți ca interpreți: soprana Adela Zaharia, dubla câștigătoare a ediției din acest an a celui mai renumit concurs de operă din lume, Operalia – Placido Domingo, mezzosoprana Mihaela Ișpan, una dintre vocile de elită ale Operei din București, Marius Vlad Budoiu, tenorul român cu cel mai vast repertoriu și una dintre cele mai impresionante cariere internaționale și basul Köpeczi Sándor, al cărui debut pe scena de vocal simfonic a avut loc acum câțiva ani, pe scena Filarmonicii din Budapesta.

Startul celor 40 de săptămâni de muzică îi revine dirijorului Cristian Neagu, alături de orchestra simfonică și corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș, spatiul de auditie fiind din nou unul neconventional, la o adresa vizata pentru prima oara ca sala de concert: Fabrica Teba, de pe Splaiul Muresului nr.6. Revitalizat prin intermediul unui “tratament” acustic performant si gandit sa asimileze un numar cat mai generos de auditori, vechiul spatiu industrial devine printr-o abordare indrazneata unul dintre cele mai incurajatoare locuri pentru performante muzicale.

 Un program special al casieriei Filarmonicii le permite celor interesati de eveniment achizitionarea de bilete pe intreg parcursul saptamanii:

luni: 9.00 -13.00

marti: 9.00-13.00

miercuri: 12.00 -16.00

joi: 9.00 -13.00

vineri 9.00-13.00 și 17.00 -19.00

sâmbătă: 17.00 -19.00 (Fabrica Teba).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.