Ziarul electronic al arădenilor

Delia Podea, reținută de procurori

dr Delia-Marina-PodeaMedicul psihiatru Delia Podea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu, au confirmat reprezentanţii biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru Mediafax.

Delia Podea a fost audiată la Arad de către procurorii de la Bucureşti, care au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, medicul urmând să fie dus la Bucureşti pentru continuarea cercetărilor.

Ea va fi prezentată magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Delia Podea este unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatri în cadrul Secţiei de Psihistrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi din 2015 este preşedintele Comisiei de Etică pentru Studiile Clinice. Are 63 de ani şi este angajată din 1980, iniţial la fostul Spital Municipal, după care a trecut la Secţia de Psihiatrie, când Spitalul Judeţean Arad a absorbit Spitalul Municipal din Arad.

Medicul psihiatru, care este şi cadru didactic la o universitate din municipiul Arad, a fost ridicat marţi pentru audieri şi este acuzat că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării sau întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală.

CITITI SI: Medic psihiatru din Arad, cercetat penal. VEZI ce a făcut

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.