Ziarul electronic al arădenilor

Delia Podea a fost arestată preventiv

dr-Delia-Marina-Podea-300x212Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Deliei Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Delia Podea va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit Parchetului General, Delia Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a SCJU Arad, având şi calitatea de cadru didactic la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ Arad, este acuzată că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării şi întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală.

În realitate, persoanele în cauză nu sufereau de afecţiuni psihice, însă în schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cât şi cu tratament de specialitate.

Majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital şi nici nu urmau tratamentul prescris.

Pe de altă parte însă, unora dintre pacienţi le condiţiona internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea, scopul acestui demers fiind obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât pentru derularea acestor studii medicul respectiv era plătit în funcţie de numărul de pacienţi înrolaţi.

Zeci de persoane audiate

Aproximativ 60 de persoane, pacienţi şi rudele ale acestora, au fost audiate, miercuri, la Arad, în cazul medicului psihiatru Delia Podea.

Audierile maraton au avut loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi au fost coordonate de şase procurori veniţi din Bucureşti.

Rudele bolnavilor au declarat, la intrarea sau la ieşirea din clădirea Parchetului, că abia acum înţeleg de ce pacienţii se comportau mai ciudat în urma medicamentelor primite.

Oamenii spun că unii pacienţi aveau stări de rău, ameţeală, dar mai ales o agitaţie inexplicabilă pentru un om aflat sub tratament medical menit să-l calmeze.

Mai multe rude ale pacienţilor au declarat că nu li s-a cerut acordul pentru testarea unor medicamente.

CITITI SI: Medic psihiatru din Arad, cercetat penal. VEZI ce a făcut

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.