Ziarul electronic al arădenilor

De Ziua Națională a României, Amifran joacă la Moscova

Că trupa  Amifran e o obișnuită a Festivalului internațional de teatru francofon Maski, organizat de Club Français „Ça va“ din Moscova, nu mai  este o noutate.

Legăturile create în 1998 s-au îmbogățit an de an, schimburile  culturale de tineret  au devenit constante, teatrul și limba franceză au deschis ferestre și au legat prietenii.

Însuși Festivalul Maski este – după cum o recunosc  chiar organizatorii lui – o „variantă moscovită a festivalului Amifran“.

Ediția cu numărul  XXIII – Maski avant-garde – are loc în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie și reunește, pe lângă trupe din Moscova, Smolensk, Sankt Petersbourg, Zarecini, Ecaterinburg, Feodosia și trupe din Franța, Italia și Tunisia.

Spectacolul liceenilor arădeni, intitulat „Les mystères de l’amour“, are la bază textele  lui Christian Caro, Sylvaine Hinglais și René Tholy și, chiar dacă nu își propune să deslușească tainele dragostei, invită la reflecție asupra acestui subiect etern.

O programare inspirată face ca tinerii arădeni să joace chiar în seara zilei de 1 decembrie în sala de spectacole a Colegiului nr. 20 din Moscova.

Din distribuție  fac parte elevii: Iasmina Bora, Anda Ferche, Robert Batki, Alex Dămăcuș, Mihai Filimon, Tudor Jula, Andrei Maria, Valentin Maria, Raul Rotaru, toți de la Colegiul Național „Moise Nicoară“, Miruna Gabor de la C.N. „Elena Ghiba-Birta“ și Mara Popa de la C.N. „Dimitrie Țichindeal“.

Pe lângă vizionarea celor 24 de spectacole, programul mai cuprinde dezbateri pe marginea acestora, ateliere, expoziție foto, concursuri, vizite ghidate.

Din programul „extra“ al celor două zile pe care amifranii le vor petrece dincolo de încheierea festivalului nu vor lipsi câteva obiective de referință precum Muzeele Tretiakov și Pușkin, Teatrul de artă al lui Stanislavski, Kremlinul dar și  spectacolul Ecaterina Izmailova de Șostakovici la Bolshoi și  Faust de Gounod la Novaia Opera.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Amifran Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.