„De vorbă cu personalităţile locale”

Publicat de actualitati-arad in 25 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaVineri, 25 septembrie 2015, în cadrul proiectului „De vorbă cu personalităţile locale”, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Arad în colaborare cu ACS Sah Club Vados Arad a organizat o întâlnire între 24 de persoane custodiate şi un maestru al şahului pe plan local.

În cadrul acestei întâlniri, a fost prezentat pe scurt, de către invitaţi, istoria acestui sport al minţii fiind urmat de un joc simultan de sah.

Acest gen de întâlniri urmăresc promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane, precum: dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea şanse mai mari de reabilitare socială, după terminarea pedepsei privative de libertate.

Contactul nemijlocit cu persoane care, prin  efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi, în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare