Ziarul electronic al arădenilor

De toate pentru toți, la Târgul Estival

targ 2015GALERIE FOTO Obiecte decorate cu flori uscate, bijuterii, săpunuri în formă de prăjituri, sculpturi în lemn, cărți, piese de artă, antichități, sunt doar câteva dintre ofertele celor care expun la ediția din acest an a Târgului Estival, deschis în centrul Aradului.

În acest an, Târgul Estival se desfășoară pe Bulevardul Revoluției și pe strada 1 Decembrie, care au fost închise pentru traficul autovehiculelor.

La această ediţie târgului, vizitatorii pot cumpăra produse de la meşteri populari din Vâlcea, Sinaia şi Horezu.

Cei de la Vâlcea au oferit pentru vânzare obiecte de lemn, covate, linguri, tocătoare, sculptate cu unelte dacice.

De la Sinaia, meşterii populari au adus ii cusute manual, iar de la Horezu sunt expuse farfurii tradiţionale, ulcioare, căni tradiţionale.

Printre produsele comercializate de târg se află şi săpunuri naturale, care au la bază esenţă de lavandă, de ciocolată şi vanilie şi de lămâie.

De asemenea, la târg mai sunt săpunuri medicinale, cum ar fi săpunul cu cărbune medicinal şi săpunul cu morcov şi miere pentru diferite afecţiuni ale tenului.

Tot în cadrul târgului este comercializat şi nămolul de la Techirghiol, cunoscut pentru proprietăţile curative, în special pentru afecţiuni precum reumatismul, nevralgiile, ischemiile de diverse tipuri.

La Târgul Estival sunt expuse și obiecte din lemn de măslin, importate din Tunisia. Linguri, coşuri pentru fructe, farfurii, dar şi un joc de şah, toate confecționate din lemn de măslin, pot fi cumpărate de la târg.

De asemenea, mai pot fi cumpărate de la târg lumânări plutitoare din ceară de palmier şi jucării ecologice.

La târg mai pot fi găsite antichităţi, picturi pe ceramică ori pe sticlă fuzionată, împletituri decorative din sfoară, produse hand-made, împletituri din nuiele şi răchită, articole de îmbrăcăminte din in topit şi cânepă de la Sinaia, genţi şi alte obiecte din piele naturală, confecţionate manual.

Pietrele şi cristale preţioase şi semipreţioase au atras, mulţi dintre vizitatorii târgului. La fel de vândute au fost și obiectele „sporul casei“, “copacul vieţii” și „rodul pământului“.

Târgul Estival este organizat, anual, în centrul orașului, în cadrul Zilelor Aradului. Târgul este deschis de vineri, 21 august, până duminică, 30 august, și poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 și 23.00.

Începând de la ora 20.00, în cadrul Târgului au loc spectacole susținute de artiști și trupe arădene, pe scena amplasată în zona hotelului Continental.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.