Ziarul electronic al arădenilor

DDAC a sărbătorit „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”

dsc_3593În fiecare an pe 3 decembrie este sărbătorită „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”.

Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad prin reprezentanții săi a fost alături de copiii și tinerii cu dizabilități, asistaţi în centrele din subordinea instituției, sau aflaţi în grija unor organizaţii neguvernamentale arădene.

Anul acesta ziua lor a fost sărbătorită chiar în ziua de „Moș Nicolae”. Prin acest eveniment au fost prezentate minunatele creații ale acestor oameni, talentul cu care sunt înzestrați în diferite domenii, în ciuda dizabilităților de care suferă.

S-a dorit ca această zi dedicată lor să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin ceea ce fac, dar pentru toate acestea au nevoie de o îndrumare, de servicii specializate venite din partea unor profesioniști.

Invitații au putut asista la un moment artistic cu colinde și au putut admira produsele realizate cu un talent aparte de acești oameni minunați, cu care soarta a fost mai puțin miloasă.

„Consider că obiectivele „Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități” sunt promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este totodată o bună ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate. Vreau să le mulțumesc tuturor celor ce se implică în acest proces de integrare a lor și celor care au ținut să fie alături de noi la acest eveniment” a declarat conducerea DDAC Arad.

Toți cei prezenți la eveniment au primit câte un mic dar de „Moș Nicolae”, creat chiar de mâinile tinerilor de la „Centrul Creativ” din cadrul DDAC Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DDAC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *