Dascăli în uniforme, la o școală din Arad

Publicat de actualitati-arad in 19 Feb, 2013 | 1 Commentariu

profa1Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Caius Iacob“ din Arad intră la la clase îmbrăcați în uniforme asemănătoare cu cele ale elevilor.

Idea nu a fost agreată inițial de elevi și, mai ales, de părinți.

„Idea de a introduce uniforme la Școala Gimnazială «Caius Ioacob» a fost privită la început cu reticență de un grup de părinți și elevi. Dar, după mai multe întâlniri cu cadrele didactice, cu părinții și elevii acestei școli, s-a ajuns la concluzia că uniforma este deosebit de importantă“, a spus Mihaela Voștinar, directorul Școlii Gimnaziale „Caius Iacob“.

Uniformele, care costă 75 de lei, au fost confecționate la o fabrică din Timișoara.

„Ne-am gândit să alegem un model frumos, să fie plăcut pentru toți copiii. Am ținut cont de faptul că fiecare elev trebuie să aibă la școală o ținută decentă, iar uniforma dă acea notă de sobrietate, de eleganță, dar și de disciplină. Uniformele sunt pe placul tuturor, copii le poartă cu plăcere, și noi, că să-i încurajăm, în special diriginții și învățătorii, purtăm câte o vestă care este în ton cu uniforma copiilor. Uniforma este și un însemn al școlii noastre“, a mai spus directorul Școlii Gimnaziale „Caius Iacob“ din Arad.

Unii dintre profesori spun că ideea de a purta uniformă le aduce aminte de perioada  în care au fost elevi și purtau uniforme școlare. „Este ceva emoționant pentru mine și îmi place“, a spus o învățătoare de la „Caius Iacob“.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. … cam deplasat…suntem cumva in China?

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare