Ziarul electronic al arădenilor

„Cuvinte de legătură“. Întâlnire între scriitori din Arad și Gyula

IMG_5182GALERIE FOTO Scriitori din Arad și Gyula (Ungaria) s-au întâlnit, vineri, ocazie cu care a fost lansată o antologie literară care cuprinde lucrări ale unor scriitori din cele două orașe.

Scriitorii români și maghiari s-au întâlnit la Arad, în cadrul primei ediții a Cenaclului internațional al scriitorilor din Arad și Gyula. Evenimentul s-a desfășurat în curtea clădirii Preparandiei, unde a fost prezentată și antologia literară „Cuvinte de legătură/Kötőszavak“.

Cel care a mediat această întâlnire, în cadrul căreia scriitorii și-au prezentat lucrările, a fost Vasile Dan, presedintele filialei din Arad a Uniunii Scriitorilor din România.

„În anul 2004, a fost lansată o altă antologie româno-maghiară, numită «Ponton». Acum, această antologie, îngrijită de Irhazi Ioan, mi se pare mai consistentă, atât în ceea ce priveşte cei 9 autori români, cât şi cei 9 autori maghiari. Nu ştiam anul naşterii celor 9 poeţi maghiari, însă sunt uimit că cinci dintre ei, prezenţi la Arad, sunt tineri. Acest lucru mă bucură foarte mult, au un potenţial de evoluţie literară foarte bun şi unii dintre ei sunt remarcabili”, a spus Vasile Dan.

La eveniment a fost prezent și Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad, care a menționat a susţinut că această întlnire a scriitorilor se înscrie în programul cultural de colaborare între oraşele înfrăţite Arad şi Gyula.

„Considerăm că legăturile pe care le avem cu oraşul Gyula, ca oraş înfrăţit cu municipiul Arad, sunt deosebit de importante şi e bine că ele nu sunt doar pe hârtie. Iată că cetăţenii celor două oraşe conlucrează şi crează reciproc. În acest fel ne cunoaştem valorile, iar noi, de fapt, când am semnat programul de colaborare pe anul 2016, am inclus această acţiune, respectiv editarea antologiei scriitorilor celor două oraşe. Mă bucur că fondurile alocate de municipalitate programelor culturale s-au întruchipat într-un volum al literaturii contemporane din cele două oraşe”, a spus Levente Bognar.

Antologia literară a scriitorilor din Arad şi Gyula cuprinde poezii şi proză semnate de Romulus Bucur, Becsy Andras, Onisim Colta, Boldoc Istvan David, Vasile Dan, Fodor Gyorgy, Petru M. Haş, Jank Istvan, T. S. Khasis, Juhasz Erika, Ioan Matiuţ, Kiss Laszlo, Andrei Mocuţa, Kiss Otto, Gheorghe Mocuţa, Nagy Balasz, Gheorghe Schwartz şi Cornel Ungureanu.

Antologia literară a scriitorilor din Arad şi Gyula „Cuvinte de legătură/Kötőszavak” a fost tipărită în cadrul proiectului „Cenaclul internaţional al scriitorilor din Arad şi Gyula”, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, prin programul Proiecte Culturale 2016, sesiunea I.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.