Cum vor fi promovate ofertele turistice ale Aradului

Publicat de actualitati-arad in 05 May, 2014 | Parerea ta

DSC_0384Ofertele turistice din județul Arad vor fi promovate prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, realizat printr-o investiție de peste 1,1 milioane lei.

Conform conducerii Consiliului Județean Arad, beneficiarii direcţi ai proiectului prin care a fost realizat aceste centru de informare sunt turiştii români și străini care vor ajunge în municipiul Arad, iar beneficiarii indirecţi sunt locuitorii din judeţ, pentru care vor apărea noi oportunităţi de afaceri, care pot aduce o creştere a numărului de investitori în zonă.

„Prin acest proiect ne-am propus îmbunătăţirea gradului de atractivitate a Regiunii Vest, în special a judeţului Arad, prin transformarea judeţului într-o destinaţie turistică de calitate pe baza patrimoniului său natural şi cultural, care să corespundă standardelor europene“, a spus Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, în cadrul căruia vor fi șapte angajați, are sediul pe Bulevardul Revoluției nr. 81, unde s-au amenajat spaţii funcţionale necesare acreditării şi funcţionării.

„Birourile în care se va desfășura activitatea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Arad sunt dotate cu echipamente performante care vor asigura o bună funcționare a bazei de date şi a site-ului de promovare nou creat“, a menționat Gabriela Chiricheu, managerul proiectului prin care a fost realizat Centrul de Informare și Promovare Turistică.

Președintele CJ Arad a mai anunțat că directorul Centrului va fi Daliana Moțiu.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad va fi interconectat la reţeaua naţională a centrelor de informare și promovare, astfel că baza de date cu informaţiile turistice din judeţul Arad va facilita schimbul de date pentru toţi turiştii români sau străini care vor dori să viziteze judeţul.

Angajaţii Centrului vor promova oportunităţile turistice din judeţul Arad, împărţite în patru categorii: turismul cultural-istoric (cetăţi medievale, castele şi conace pe Valea Mureşului, muzee, clădiri de patrimoniu şi monumente istorice, biserici şi mănăstiri), turismul balnear (staţiunile Moneasa şi Lipova, ştranduri cu apă termală Curtici, Şofronea, Dorobanţi), turismul rural (pensiuni, sărbători tradiţionale, gastronomie locală, degustări de vinuri) şi turismul ecologic (rezervaţiile botanice, parcuri dendrologice, trasee montane).

Valoarea totală a proiectului finanţat cu fonduri UE a fost de peste 1,1 milioane de lei, din care valoarea eligibilă a proiectului a fost de 574.964 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Arad la proiect a fost de 365.991 lei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare