Cum văd ambasadorii candidatura Aradului

Publicat de actualitati-arad in 06 Mar, 2013 | Parerea ta

Picture1 011La acţiunea de promovare a candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, eveniment desfăşurat, marţi, în Parlamentul European, au participat şi ambasadorii României în Belgia şi Republica Moldova.

Arădeanul Marius Lazurcă, ambasador al României în Republica Moldova, şi Ştefan Tinca, ambasadorul României în Belgia, au vorbit despre acţiunea organizată de arădeni la Bruxelles şi au afirmat că un astfel de eveniment va face Aradul cunoscut atât pe plan cultural, cât şi pe plan turistic, dar şi economic.

“Mulţumesc organizatorilor care au dorit să mă aibă şi pe mine aici, în calitate de arădean, în primul rând. Această invitaţie mi-a oferit nu numai ocazia de a mă întâlni cu persoane pe care le stimez, cu persoane care îmi sunt dragi, dar şi să văd  eficacitatea unei acţiuni de promovare a municipiului şi judeţului Arad. Aş spune că este o acţiune foarte nimerită, numărul mare al celor prezenţi dovedeşte că este o acţiune oportună. E bine ca autorităţile noastre de pe plan municipal, de pe plan judeţean, să se prezinte, să-şi facă cunoscut capitalul cultural, economic, turistic. E foarte important să creem tradiţia unor asemenea evenimente”, a declarat Marius Lazurcă (foto).

La rândul său, Ştefan Tinca a spus că “Aradul este o piaţă importantă a investiţiilor din România” şi a apreciat iniţiativa organizării unui astfel de eveniment în Parlamentul European.

“Este o iniţiativă excelentă de promovare a oraşului Arad în Parlamentul European. Orice acţiune de acest gen este binevenită. Este adevărat că principala focalizare este obţinerea titlului de capitală europeană a culturii, dar, din punctul de vedere al relaţiilor economice, Aradul este o piaţă importantă a investiţiilor din România şi cred că colaborarea bună dintre autorităţile locale şi judeţene va face din Arad, în continuare, o adevărată poartă a noastră către Europa şi a dumneavoastră către Europa”, a declarat Ştefan Tinca, ambasadorul României în Belgia.

Iniţiatorii acţiunii de promovare a candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 au fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi europarlamentarul Iosif Matula.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare