Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 2 – 15 mai 2016.

În Banat, în primele zile, temperaturile diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă, mai ales în data de 3 mai, când media maximelor va fi în jurul a 15 grade.

Apoi, regimul termic va creşte uşor şi va fi caracterizat, în perioada 5 – 8 mai, de valori medii de 20 de grade, iar din 9 mai până la sfârşitul intervalului, de medii de 22…23 de grade.

În prima săptămână minimele se vor încadra în medie între 8 şi 10 grade, iar în cea de-a doua săptămână între 10 şi 12 grade Celsius. În primele trei zile va ploua temporar, iar în cursul zilei de 3 mai ploile vor fi pe arii extinse şi moderate cantitativ.

Până în jurul datei de 10 mai ploi slabe, trecătoare, mai pot apărea izolat, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

În Crișana, în prima săptămână, maximele termice vor fi apropiate de normele climatologice şi se vor situa în medie în jurul valorii de 20 de grade, exceptând zilele de 3 şi 4 mai când vor fi mai scăzute şi vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă.

În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne vor avea valori medii cuprinse între 22 şi 24 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilaţii semnificative de-a lungul întregului interval, astfel că media minimelor se va situa între 7 şi 11 grade Celsius.

Până în jurul datei de 10 mai doar izolat şi trecător vor fi ploi slabe, dar apoi acestea se vor semnala la nivel local.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *