Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 martie – 10 aprilie 2016.

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, devenind caldă în zilele de 31 martie şi 1 aprilie, când se vor înregistra valori termice maxime, în medie, între 22 şi 24 de grade.

Pe 2 aprilie temperaturile vor scădea accentuat, spre medii de 16 grade, urmând ca apoi regimul termic să devină apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 şi 19 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor încadra, în medie, între 4 şi 8 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineaţa zilei de 30 martie.

După data de 4 aprilie va creşte din nou probabilitatea de apariţie a ploilor, dar acestea se vor semnala local şi temporar.

În Crișana, vremea se va încălzi treptat în primele zile ale intervalului, devenind caldă pe 31 martie şi 1 aprilie, când se vor înregistra valori maxime, în medie, de 21….22 de grade.

Pe 2 aprilie temperaturile vor scădea accentuat spre medii de 14 grade, apoi regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori cuprinse între 17 şi 19 grade Celsius.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade de-a lungul întregului interval, exceptând noaptea de 31 spre 1 aprilie, când vor fi de aproximativ 8 grade. Ploi, în general slabe cantitativ, se vor semnala începând din seara zilei de 28 martie până în dimineaţa zilei de 30 martie.

Din 4 aprilie, probabilitatea de apariţie a ploilor, slabe cantitativ, va creşte din nou.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.