Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 18 – 31  iulie 2016.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât, pornind de la valori uşor mai mici decât cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 24…26 de grade şi ale minimelor de 13…16 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la o vreme călduroasă, cu temperaturi diurne de 31…32 de grade şi nocturne de 16…18 grade.

În perioada 24 – 26 iulie se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 27…29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să se menţină la valori de 30…32 de grade, medie regională, fiind posibile valori mai ridicate către finalul lunii.

În perioada 24 – 26 iulie instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi însemnate cantitativ.

În restul intervalului, pe spaţii restrânse vor fi ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare în cea de-a doua săptămână.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor creşte de la o zi la alta, astfel că, pornind de la o vreme răcoroasă (cu medii ale maximelor de 23…26 de grade şi ale minimelor de 12…14 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la un regim caracterizat de temperaturi medii diurne de 31…32 de grade şi nocturne de 16…18 grade.

În perioada 24–26 iulie se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 26…28 de grade, urmând ca apoi temperaturile să se menţină la valori de 30…32 de grade, medie regională, fiind posibile valori chiar mai ridicate către finalul lunii.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în perioada 24 – 26 iulie când ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi însemnate cantitativ.

În restul intervalului, cel mai probabil în cea de-a doua săptămână, vor fi ploi în general slabe, pe spaţii restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.