Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 27 iunie – 10 iulie 2016.

În Banat, la începutul intervalului temperatura va scădea, astfel că în ziua de 28 iunie vremea va fi răcoroasă, cu maxime, în medie, de 24 grade.

Ulterior valorile termice vor creşte treptat, iar media maximelor va atinge 33 de grade pe 6 – 7 iulie, caracterizând o vreme călduroasă, izolat caniculară. Temperaturile minime vor avea o medie regională de 16…19 grade, cu valori mai scăzute în 19 iunie, când media acestora va fi de 14…15 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului, când vor fi averse, importante cantitativ.

Averse locale se vor semnala și pe 1 și 2 iulie și după data de 7 iulie.

În Crișana, în primele două zile ale intervalului temperaturile diurne vor scădea treptat şi vor ajunge la o medie în jurul valorii de 24 grade în data de 28 iunie, caracterizând o vreme răcoroasă.

După această dată, maximele termice vor creşte spre medii de 31…32 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 16 şi 18 grade, exceptând nopţile din 29 – 30 iunie când vor fi uşor mai scăzute, media regională a acestora fiind de 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului, când vor fi averse importante cantitativ. Probabilitatea pentru averse locale va fi ridicată și în zilele de 1 și 2 iulie și după data de 7 iulie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.