Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 821 mai 2017.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor scădea de la 18 la 14 grade, iar cele minime de la 11 la 3 grade, în medie regională, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă.

După data de 10 mai, valorile termice vor crește din nou, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 26 de grade, iar cele minime vor fi de 11…12 grade.

Spre sfârșitul primei săptămâni va avea loc o răcire ușoară a vremii, iar regimul termic va fi caracterizat de maxime diurne de 21…22 de grade și minime nocturne de 9…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Local, îndeosebi în intervalele 8-10 mai și, respectiv, 13-15 mai, cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În Crișana, în intervalul 8-10 aprilie vremea se va răci semnificativ și va deveni rece pentru această perioadă.

După data de 10 mai, valorile termice vor marca o creștere semnificativă, atât ziua, cât și noaptea, astfel încât temperaturile maxime vor urca, în medie, de la 12 la 24 de grade, iar cele minime de la 1…2 grade la 12 grade.

Pe 14 mai, vremea se va răci din nou și se vor înregistra valori medii ale maximelor diurne de 21…22 de grade și ale minimelor nocturne de 9…10 grade, caracterizând un regim termic apropiat de normalul perioadei.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar local, îndeosebi către sfârșitul primei săptămâni de prognoză, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.