Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 17 – 30 octombrie 2016.

În Banat, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 12…13 grade.

Începând cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai creşte uşor şi până la sfârşitul lunii se vor situa la medii în jurul a 14 grade, exceptând perioada 23 – 25 octombrie când vor ajunge la o medie de 16 grade.

Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul celor două săptămâni şi vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade.

În cea mai mare parte a primei săptămâni, temporar va ploua slab, cu menţiunea că în intervalul 20 – 22 octombrie, pe spaţii mici se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

În Crișana, temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, adică medii de 12…13 grade, ce se vor înregistra în primele trei zile, până la valori în medie a 14 grade în restul intervalului, exceptând perioada 23 – 25 octombrie când media regională va tinde spre 15…16 grade.

Valorile termice nocturne nu vor înregistra modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade.

Pe parcursul primei săptămâni, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu menţiunea că în intervalul 20 – 22 octombrie, pe spaţii mici se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi în săptămâna a doua, cu precădere începând cu data de 26 octombrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *